Afaceri
Inscriere gratuita Intra in cont »
 
Afaceri » Oferte » Auto / Moto / Velo » Service moto » schimbare ulei motor

 

Schimbare ulei motor

Daca motocicleta are carene, le dati jos pentru a avea acces.
Inainte de a scurge uleiul din motor, scoateti capacul orificiului prin care veti turna ,pentru a facilita scurgerea uleiului.
Acesta este de regula un buson din plastic negru.
INAINTE DE A SCURGE ULEIUL, LASATI ACESTA SA SE RACEASCA TIMP DE 2 ORE , DEOARECE POATE PROVOCA ARSURI GRAVE IN CONTACTUL CU PIELEA.
Amplasati recipientul pentru colectarea uleiului sub baia de ulei si scoateti dopul de scurgere pentru a lasa liber uleiul sa se scurga in recipient.

Garnitura dopului de scurgere este de regula din aluminiu sau cupru, facuta sa se deformeze in prezenta presiunii exercitate de catre dumneavostra pentru a etansa perfect, ACEASTA TREBUIE INLOCUITA DE FIECARE DATA.
De asemenea capul dopului de scurgere este confectionat dintr un material magnetic ( difera de la caz la caz) pentru a atrage particulele fine de metal, care se produc in momentul frecarii pistoanelor de blocul motor.
Nu trebuie sa va alarmati , acestea sunt perfect normal , ele trebuie indepartate cu o carpa cat si cele existente pe filetul interior al baii de ulei.
In timp ce uleiul se scurge , puteti trece la inlaturarea filtrului de ulei cu cheia speciala pt acesta, ATENTIE acesta contine ulei care poate fi incins.
Odata filtrul scos asigurati va, ca vechea garnitura a filtrului nu a ramas lipida de baia de ulei.
La montarea noului filtru se va aplica cu degetul un strat subtire si uniform de ulei peste garnitura filtrului nou pentru a asigura o etansare perfecta.
Odata ce tot uleiul s a scurs , cu o laveta curata stergeti/curatati gaura dopului de scurgere , insurubati dopul de scurgere (cu o noua garnitura) si strangeti la surubul la o forta data in manual . Acum puteti turna uleiul nou in baia de ulei.
Consultati manualul motocicletei pentru a afla cantitatea de ulei necesara baii de ulei , DAR SI CAPACITATEA FILTRULUI.
Turnati uleiul prin orificiu dupa care insurubati busonul negru de plastic.
Schimbarea uleiului motorului este cel mai eficient mod de a prelungi viata motorului, de accea este recomandat ca acesta sa fie schimba intre cca. 3000-5000 km sau la 6 luni.
Galerie foto Schimbare ulei motor
Schimbare ulei motor

Produse Service moto


Schimb placute frane
Schimb placute frane Operatie schimbare placute frane 1.extragerea sigurantei care tine bolturi...
Reparatii si reconditionari moto
Reparatii si reconditionari moto Va rugam sa luati legatura telefonic cu noi la numarul 0726.9...

Recomanda si prietenilor tai


Date de contact
Nume companie: REPARATII MOTO
Adresa: Uverturii, nr2, sector6
Oras: Bucuresti
Judet: Bucuresti
Persoana de contact: REPARATII MOTO
Telefon: click aici
Fax: click aici
Web: click aici